fbpx

video | Procuratura Generală a cerut extrădarea lui Plahotniuc din încă două state. Ce răspuns a primit

Procuratura Generală (PG) a expediat cereri de extrădare a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, către Cipru și Arabia Saudită. Anunțul a fost făcut joi dimineața, într-o conferință de presă, de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Vă spun astăzi, pentru prima dată, că în afară de Turcia, Procuratura Generală a expediat cerere de extrădare a domnului Plahotniuc din Cipru și din Arabia Saudită. Până acum avem doar răspunsul Arabiei Saudite – că domnul Plahotniuc nu a traversat hotarele”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a menționat că, deocamdată, autoritățile Turciei nu au dat niciun răspuns în legătură cu cererea de extrădare transmisă de Republica Moldova.

Anterior, Procuratura Generală a anunțat că Vlad Plahotniuc se află în Turcia, menționând că Alexandr Stoianoglo a semnat cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PDM pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Acțiunea a survenit ca urmare a notificării oficiale, recepționată de PG, despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020.

Citește și: Avocatul lui Plahotniuc, după ce Procuratura a cerut extrădarea din Turcia: „Clientul meu e relaxat. A fost mirat de informație”

Amintim că Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Americii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Ex-liderul PDM a părăsit ulterior teritoriul SUA, acest lucru fiind confirmat și de ambasadorul american la Chișinău, Dereck J. Hogan. Potrivit diplomatului, Plahotniuc nu se va mai putea întoarce pe teritoriul SUA.

Articole asemănătoare

Back to top button