fbpx

ultima oră | Vladimir Plahotniuc a fost găsit! Unde se află acesta și ce spune Procuratura?

Vladimir Plahotniuc se află în Turcia, anunță Procuratura Generală, menționând că Alexandr Stoianoglo a semnat astăzi cererea prin care solicită autorităților competente ale Turciei extrădarea fostului lider PD pentru a fi tras la răspundere în Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acțiunea survine ca urmare a notificării oficiale, recepționată astăzi de Procuratura Republicii Moldova, despre intrarea învinuitului pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie 2020, unde s-ar afla până în prezent.

Întreg setul de acte și materiale inerente acestei proceduri au fost deja expediate colegilor turci, cererea de extrădare având la bază Convenția europeană cu privire la extrădare, semnată pe 13 decembrie 1957 la Paris.

Amintim că Plahotniuc a fost anunțat în căutare, în contumacie, după ce procurorii i-au înaintat învinuirea pentru trei capete de acuzare: „crearea și conducerea unei organizații criminale”, „escrocherie” și „spălare de bani”, săvârșite în proporții deosebit de mari.

În luna iunie curent, Procuratura Generală a solicitat și autorităților din Statele Unite ale Amercii să-l extrădeze pe Plahotniuc, după ce a primit confirmarea aflării acestuia pe teritoriul SUA.

Articole asemănătoare

Back to top button