fbpx

Avocatul lui Plahotniuc, după ce Procuratura a cerut extrădarea din Turcia: „Clientul meu e relaxat. A fost mirat de informație”

Vestea precum că Procuratura Generală din Moldova a cerut extrădarea lui din Turcia l-a mirat pe Vladimir Plahotniuc. Cel puțin, această informație a susținut-o aseară avocatul lui – Lucian Rogac – în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu confirm și nici nu infirm că Vladimir Plahotniuc este în Turcia. Azi am discutat cu clientul meu. I-am comunicat informația apărută în presă. El a aflat-o de la mine, a fost mirat. Urmează să așteptăm rezultatul solicitării date de la autoritățile competente din Turcia. În cazul în care va fi necesară poziția apărării, dacă va fi solicitată poziția lui Plahotniuc, va fi necesară angajarea unor apărători în Turcia. Partea apărării consideră că toate cauzele penale intentate în Moldova au tentă politică și au intenție de a-l persecuta pe domnul Plahotniuc” , a declarat avocatul.

Rogac a mai susținut că Plahotniuc este relaxat, pentru că „în afara Republicii Moldova justiția este corectă”. În context, el a menționat că fostul lider PD nu e un om politic și are dreptul să călătorească unde dorește, având interdicție doar în țara noastră.

„Este o persoană privată preocupată pentru moment de gestionarea afacerilor pe care le deține. Nu trebuie să raporteze nimănui despre schimbarea locației sale. Este liber să circule unde dorește. Interdicția de circulare este doar pe teritoriul Republicii Moldova… Clientul meu e relaxat deoarece în afara Moldovei justiția este corectă”, a spus Lucian Rogac.

Apărătorul lui Plahotniuc a mai anunțat că a făcut o sesizare la Procuratură, pentru a i se confirma solicitarea de expulzare trimisă autorităților din Turcia.

Articole asemănătoare

Back to top button