fbpx

video | Cristian Rizea a cerut azil politic. Momentul în care este reținut: „Să îi transmiteți lui Dodon că va ajunge la pușcărie pe 15 noiembrie”

După Igor Dodon i-a retras cetățenia fostului deputat român Cristian Rizea, acesta a fost reținut la Chișinău. Deschide.md a surprins momentul în care acesta este escortat de ofițeri și primele declarații.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Rizea a rugat să le si transmită lui Plahotniuc și Dodon că acele cătușe pe care i le-au pus ofițerii sunt pentru ei. Totodată, acesta a menționat că șeful statului în exercițiu „va ajunge la pușcărie pe 15 noiembrie”.

„Nu mă extrădează, pentru că este lege. Am cerut deja azil politic”, a spus Rizea înainte de a urca în mașina oamenilor legii, însă fără a preciza țara căreia a solicitat să îi acorde ajutor.

Precizăm că Rizea a fost condamnat patru ani şi opt luni de pușcărie pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, infracțiune comisă în 2015. Presa română scria că peste trei ani, în 2018, fostul deputat PSD a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești și ar fi fost ajutat de către funcționari din cabinetul lui Igor Dodon, însă Președinția Republicii Moldova a infirmat atunci informațiile.

Ieri, 3 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că acesta a fost lipsit de cetățenia țării noastre. În aceeași zi, Rizea a comunicat despre faptul că a decis să atace în instanță decretul, iar seara IGP a transmis că ex-deputatul de peste Prut a fost reținut, iar autoritățile au demarat procedura de extrădare.

 

Articole asemănătoare

Back to top button