fbpx

După ce i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova, ex-deputatul român Cristian Rizea a fost reținut la Chișinău

După ce, astăzi, 3 noiembrie, Igor Dodon a anunțat că Cristian Rizea, condamnat penal în România, a fost lipsit de cetățenia Republicii Moldova, în această după-amiază fostul deputat PSD a fost reținut la Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit IGP, fostul deputat a fost reținut de ofițerii Direcției Investigații Criminale a INI al IGP, astăzi, în jurul orei 16:15, la Chișinău.

„Cetățeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi se află în căutare internațională pe canalele Interpol cu scop de arest și extrădare din 19.03.2019, în vederea executării pedepsei privative de libertate în România pe un termen de 4 ani și 8 luni pentru infracțiunea de trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor, conform senținței definitive emisă de Înalta Curte de Casație și Justiție a României”, a comunicat ofițerul de presă al IGP, Slivia Vetcu.

Potrivit IGP, Cristian Rizea a obținut cetățenia Republicii Moldova într-un mod fraudulos în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ.

Astăzi, autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România.

De prezizat este că Rizea a atacat în instanță decizia de a i se retrage cetățenia Republicii Moldova.

Amintim că acesta a fost condamnat la patru ani şi opt luni de pușcărie pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

Conform DNA, în 2015, politicianul a pretins de la un om de afaceri 300.000 de euro, ascunzând estorcarea prin două contracte fictive de împrumut.

Articole asemănătoare

Back to top button