fbpx

video | Ceban, apel către Guvern în contextul summit-ului european din 1 iunie: Ar fi bine să ne unim forțele

„Primăria Capitalei este deschisă spre colaborare cu Guvernul în contextul organizării la Chișinău la data de 1 iunie a Summit-ului Comunității Politice Europene”. Declarații în acest sens au fost făcute de primarul Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În acest sens, edilul solicită Guvernului să intervină cu finanțări pentru reabilitarea mai multor segmente de drum din oraș.

„Ne-am arătat deplina deschidere și pentru organizarea Summit-ului Comunității Politice Europene din 1 iunie. Vom interveni pe mai multe șantiere și vor fi reabilitate artere principale. Totuși, avem o solicitare și ar fi bine ca lucrările de pe mai multe străzi să fie făcute cu sprijinul nemijlocit al Guvernului, cum ar fi segmentele Aeroport-Porțile Orașului, șoseaua Hâncești până la Ialoveni și porțiunile de la Stăuceni și Cricova. Vor sosi multe delegații străine și importante, așa că ar fi bine să ne unim forțele”, a declarat Ceban.

Totodată, edilul a subliniat că Primăria Chișinău este gata să intervină cu tot sprijinul necesar și pentru organizarea evenimentelor dedicate Zilei Europei.

Amintim că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.

Articole asemănătoare

Back to top button