fbpx

Deputații Pro Moldova ar fi decis în Turcia participarea la prezidențiale. Candu, întrebat dacă s-a întâlnit cu Plahotniuc

Andrian Candu și alți circa 11 deputați Pro Moldova au participat la un eveniment corporativ de partid în Turcia, la Istanbul. Cel puțin asta a declarat liderul Pro Moldova joi seara, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV. Potrivit lui Andrian Candu, la eveniment s-a discutat despre oportunitatea participării formațiunii în campania prezidențială din Republica Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

2 zile la Istanbul?

„Noi am zburat pe data de 29 august și am revenit pe 31 august. Am fost 12 deputați sau 11, câțiva nu au putut, inclusiv unii au mers cu însoțitori (n. r. – soț/soție). Călătoria a fost achitată de fiecare personal. Noi am zburat cu o cursă regulată, am stat în Istanbul. Am zburat toți cu aceeași aeronavă, cu o cursă regulată. Am stat într-un hotel. Am avut o ședință de jumătate de zi într-o sală de ședință a hotelului”, a declarat Candu.

„Cred că a fost un hotel de patru stele, Courtyard Marriott mi se pare”, a specificat acesta, întrebat fiind despre hotelul în care a stat cu colegii de partid.

„Noi acolo am stat jumătate de zi (n. r. – în ședință) și am discutat despre tot ce înseamnă plusurile și minusurile de participare în campanie, care sunt riscurile de participare în campanie. Am fost seara la cină, a doua zi iarăși am stat împreună, care la magazin, care în altă parte, și după asta am zburat în Chișinău. Două nopți am stat”, a mai spus Candu.

Potrivit liderului Pro Moldova, Turcia a fost aleasă ca destinație pentru că a fost singura țară accesibilă pentru cetățenii Repubicii Moldova în condițiile pandemiei COVID-19, dar și pentru că le-a permis deputaților să stea mai departe de „spionajul lui Dodon”.

Menționăm că grupul de inițiativă în susținerea candidaturii lui Andrian Candu a depus în luna septembrie la Comisia Electorală Centrală listele cu semnături în vederea înregistrării liderului Pro Moldova în cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Comisia a decis însă că listele nu corespund criteriilor legale și a refuzat înregistrarea fostului președinte al Parlamentului.

Candu neagă că s-a întâlnit cu Plahotniuc în Turcia

Întrebat când a vorbit ultima dată cu Plahotniuc, care este nașul său de cununie, Candu a răspuns că ultima discuție a avut loc cu circa două luni în urmă. Potrivit deputatului, ultima întâlnire dintre cei doi a avut loc în septembrie 2019, în Statele Unite.

Precizăm că perioada în care deputații Pro Moldova s-au aflat în Turcia este apropiată celei în care fostul lor președinte de partid (n. r. – toți deputații Pro Moldova au plecat din PDM), Vlad Plahotniuc, s-a aflat în această țară. Potrivit datelor comunicate de Ministerul de Interne de la Chișinău, Plahotniuc a traversat frontiera Turciei, dar și a României în perioada 7-10 septembrie. Mai exact, acesta a intrat pe teritoriul Turciei la data de 10 septembrie.

Amintim că Procuratura Generală a anunțat la 29 septembrie că a cerut autorităților din Turcia extrădarea lui Vlad Plahotniuc. Solicitarea organului de urmărire penală a survenit după ce procurorii au recepționat în aceeași zi o notificare oficială, potrivit căreia fostul lider PDM a intrat pe teritoriul Turciei pe 10 septembrie.

Conform datelor deschise ale organelor pentru securitate internă a Statelor Unite, Vlad Plahotniuc ar fi părăsit la 28 august orașul Miami.

Articole asemănătoare

Back to top button