fbpx

video | Va investiga Procuratura indicațiile pe care Dodon le-ar fi primit de la Moscova? Stoianoglo: Nu ne implicăm în chestiuni politice

Întrebat dacă Procuratura Generală (PG) va lua atitudine față de informațiile apărute într-un articol de investigație Rise Moldova, unde se arată că Igor Dodon a făcut schimb ilegal de informații cu factori de decizie de la Moscova și ar fi primit indicații din capitala Rusiei, Alexandr Stoianoglo a afirmat că instituția „nu se va implica în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, spune procurorul general, acest lucru nu înseamnă că PG nu reacționează „la niște încălcări care posibil au fost făcute de politicieni”.

Potrivit lui, investigația Rise Moldova este privită ca un material jurnalistic și „este luată în considerație”, însă procurorii trebuie să acumuleze și alte probe pentru a putea intenta o cauză penală.

La începutul mandatului am anunțat că Procuratura nu se va implica în chestiuni politice, mai ales în perioada electorală. Asta nu înseamnă că noi nu reacționăm la niște încălcări care posibil au fost făcute de politicieni. Dar noi nu credem că prin Procuratură trebuie să fie rezolvate problemele politice.

Ăsta e un element care a fost făcut mai înainte, în perioada statului capturat, când Procuratura a fost instrumentul principal pentru înlăturarea concurenței poltice și economice. În viitor așa ceva nu va fi”, a declarat Alexandr Stoianoglo în cadrul unei conferințe de presă susținută joi.

Noi deocamdată nu dispunem de informații că domnul Dodon în perioada exercitării funcției de președinte a transmis unele materiale către alte state”, a adăugat procurorul general.

Amintim că, în urma publicării investigației jurnalistice, politicieni din opoziție au cerut cercetarea penală a acțiunilor șefului statului, susținând că acestea trebuie investigate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Trădare de Patrie”.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a declarat anterior că reprezentanții formațiunii pe care o conduce vor investiga informațiile pentru a-l denunța la Procuratură pe Igor Dodon.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Alexandr Stoianoglo a anunțat că PG a intentat o cauză penală cu privire la o schemă criminală din jurul „Loteriei Naționale a Moldovei” care a prejudiciat statul cu sute de milioane de lei și că PG a expediat cereri de extrădare a lui Vlad Plahotniuc către încă două state.

Articole asemănătoare

Back to top button