fbpx

video | Platon este periculos pentru stat în mai multe domenii, susține Dodon

Șeful statului în exercițiu afirmă că Veaceslav Platon, eliberat în iunie 2020 înainte de termen din detenție, este periculos pentru stat. AFirmația lui Igor Dodon a fost făcută în contextul informațiilor apărute privind șantajarea și mituirea unor judecători de către omul de afaceri.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Precis că nu-i sfânt”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunea „Puterea a patra” de la N4. „Platon este destul de periculos pentru mai multe domenii în ceea ce privește interesele statului”.

Liderul neformal al PSRM și-a amintit de vremurile în care Platon pretindea de la stat, prin judecată, sute de milioane.

Îmi amintesc când eram ministru al Economiei, atunci când statul se judeca cu unele companii de-ale lui Platon pe domeniul energetic. Figurau sume de sute de milioane și unde statul avea dreptate. De aceea și spun: precis că nu-i sfânt”, a declarat Dodon.

Acesta crede că este de competența procurorilor ca în cazul influențării judecătorilor să se constate faptele și să se aplice legea.

Amintim că Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a informat Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) printr-o scrisoare că Veaceslav Platon ar încearc să-și restabilească drepturile asupra „MoldindconBank”, MAIB, „MoldAsig”, ASITO și Alliance Insurance Grup prin șantaj și mituirea magistraților.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button