fbpx

doc | SIS a informat CSM despre presupuse șantajuri și mituiri ale judecătorilor, întreprinse de Platon pentru a-și recupera activele

Serviciul Informații și Securitate (SIS) a solicitat, la 2 decembrie curent, într-o scrisoare adresată Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să ia măsuri urgente în privința unor judecători care ar fi sub influența omului de afaceri Veaceslav Platon.

În scrisoare, SIS anunță că a recepționat „sesizări care denotă influențe asupra sistemului judecătoresc, prin corupere și șantaj din partea lui Veaceslav Platon, pentru a determinat adoptarea sau neadoptarea deciziilor în interesele companiilor al căror beneficiar efectiv este acesta”.

„Informațiile semnalează faptul că acțiunile în cauză exprimă intenția persoanei menționate de a-și restabili prin orice metodă, mijloc și forță, inclusiv în afara cadrului legal, drepturile asupra activelor din Moldindconbank, Moldova-Agroindbank, Moldasig, Asito Direct și Alliance Insuarance Group”, se spune în scrisoarea publicată de jurnal.md.

Potrivit SIS, „sursele de informații semnalează că, recent, au fost exercitate influențe la nivelul Judecătoriei Chișinău, în sensul accederii unor persoane de încredere în completele de judecată, dar și în funcții de conducere, cu scopul de a obține „soluții favorabile” pentru Veaceslav Platon pe cauzele penale sau pe dosarele conexe”.

„Atrage atenția faptul că președintele Judecătoriei Chișinău, Radu Țurcanu, a numit în unul din completele care ar urma să examineze dosarele de referințp magistratul Tatiana Bivol, judecător în sediul Buiucani, care este fiica unuia din avocații lui Platon – Oleg Lozan. Totodată, Tatiana Bivol este inclusă în completul de reexaminare a dosarului penal intentat în privința lui Platon”, se arată în scrisoarea adresată CSM-ului.

Foto: jurnal.md

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button