fbpx

video | Partidul Şor, din nou la protest: A blocat temporar bd. Dacia din Chișinău și mai multe trasee naţionale

Un nou protest în capitală și în mai multe raione ale Republicii Moldova. Manifestanții partidului Șor au blocat circulația de pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica. Vicepreşedintele formaţiunii susţine că acţiunea vine ca răspuns la „refuzul guvernării de a da curs cerinței din Rezoluția adoptată de 70.000 de cetățeni la mitingul de duminică, 12 martie”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Actuala guvernare a refuzat cererea legitimă a poporului, formulată în Rezoluția celor circa 70.000 de participanți din întreaga țară, la mitingul de duminică, 12 martie, de a oferi un răspuns până astăzi, ora 13:00, la solicitarea de achitare integrală a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă. Subliniem că această cerere este susținută și de peste 713 mii de cetățeni din țară, care au semnat în susținerea inițiativei Mișcării Pentru Popor, din care, alături de alte formațiuni politice și asociații obștești, face parte și Partidul „ȘOR”, a declarat Tauber.

„Mișcarea pentru popor” a organizat duminică, 12 martie, un nou protest. Centrul Chișinăului este plin de manifestanți care cer demisia președintei Maia Sandu, a actualei guvernări, dar și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării. Aceștia se arată deranjați de sumele prezente în facturi și cer demisia guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

La protestul de duminică, 12 martie, din centrul Capitalei, au participat peste 2.100 de persoane. Poliția susține că pe parcursul întrunirii au fost înregistrate șase informații cu privire la infracțiuni și incidente, fiind documentate 77 de persoane, printre care 24 de minori.

Totodată, cele patru alerte false cu bombă din dimineața zilei de 12 martie, efectuate de aceeași persoană, au fost calificate ca acțiuni de destabilizare „în scopul implicării forțelor polițienești suplimentare și tensionării situației”.

Articole asemănătoare

Back to top button