fbpx

video | Poliția a venit cu noi date și detalii despre protestul de duminică

La protestul de duminică, 12 martie, din centrul Capitalei, au participat peste 2.100 de persoane. Poliția susține că pe parcursul întrunirii au fost înregistrate șase informații cu privire la infracțiuni și incidente, fiind documentate 77 de persoane, printre care 24 de minori.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Totodată, cele patru alerte false cu bombă din dimineața zilei de 12 martie, efectuate de aceeași persoană, au fost calificate ca acțiuni de destabilizare „în scopul implicării forțelor polițienești suplimentare și tensionării situației”.

Oamenii legii transmit că atât organizatorii, cât și participanții la manifestație au admis mai multe ilegalități, manifestate prin încălcarea activităților cotidiene și de business ale cetățenilor, blocarea traficului rutier pe trasee, ultragiere, agresiune și violență manifestată față de forțele de ordine.

„Organizatorii întrunirii și de această dată au manifestat lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine și au admis nesubordonare la cerințele legale ale Poliției, inclusiv a prevederilor Legii cu privire la întruniri, fiind încălcată solicitarea Primăriei de încetare a acțiunilor de protest, din cauza nerespectării prevederilor Declarației prealabile de către organizatori.

Menționăm că, Poliția a inițiat mai multe proceduri pe faptul blocării traficului rutier pe cinci drumuri naționale, unde oamenii legii au intervenit la deblocarea traseelor pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, dar și pentru ignorarea cerințelor legale ale forțelor de ordine, manifestate prin comportament violent și agresiv față de polițiști, ultragiere și deteriorarea mijloacelor speciale din dotarea Poliției”, se arată în comunicatul Poliției.

Totodată, Poliția Republicii Moldova susține că în timpul protestului, unii participanți au fost depistați cu arme (cuțite, pumnale etc.), obiecte explozive și substanțe sau obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

„Acțiunile organizatorilor și participanților la întrunire manifestate prin agresiune și nerespectarea legii, forțarea cordonului de polițiști și ultragierea oamenilor legii au condus la incidente soldate cu pagube materiale”, au subliniat oamenii legii.

Articole asemănătoare

Back to top button