fbpx

update, live, foto | Protest în centrul capitalei: Manifestanții forțează cordonul format din polițiști pentru a-și schimba locația

(update 13:45) Până la ora 13:00, au fost înregistrate patru alerte cu bombă in capitală, informația parvenind de la aceeași persoană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

(update 13:27) Protestatarii forțează cordonul format din polițiști pentru a-și schimba locația.

Această prezentare necesită JavaScript.

(update 13:25) Poliția anunță că 54 de participanți la protest, dintre care 21 de minori, cu comportament dubios și obiecte interzise la ei, au fost conduși la Inspectorat pentru identificare și documentare. 

Foto: Poliția

Știrea inițială:

„Mișcarea pentru popor” a organizat duminică, 12 martie, un nou protest. Centrul Chișinăului este plin de manifestanți care cer demisia președintei Maia Sandu, a actualei guvernări, dar și achitarea facturilor pentru lunile de iarnă.

Protestatarii au venit cu drapele ale Republicii Moldova și au adus lozinci critice la adresa guvernării. Aceștia se arată deranjați de sumele prezente în facturi și cer demisia guvernării Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Amintim că șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că forțele de ordine dețin informații despre un plan al Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova, care implica și protestul din această duminică. Informațiile au putut fi aflate datorită unui agent de poliție sub acoperire, care s-a infiltrat în grupul de diversioniști care se ocupă de organizarea protestelor.

După acest anunț, liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE), Gheorghe Cavcaliuc, care s-a alăturat în toamna anului 2022 protestelor Partidului Șor, și-a îndemnat reprezentanții să renunțe la protestele de duminică. Decizia a fost luată pentru „a evita speculațiile și riscurile” la care pot fi supuși.

Cavcaliuc precizează însă că partidul pe care îl conduce rămâne în continuare membru al „Mișcării pentru popor” și va continua să solicite Guvernului achitarea integrală a facturilor pentru energie, gaz și căldura consumată de cetășenii Republicii Moldova în această iarnă.

 

Articole asemănătoare

Back to top button