fbpx

video | Poliția anunță destructurarea schemei Rusiei de destabilizare a R. Moldova. Detalii de la șeful IGP

Șeful Inspectoratului General de Poliție (IGP), Viorel Cernăuțeanu, a declarat că forțele de ordine dețin informații despre un plan al Rusiei de destabilizare a Republicii Moldova. Informațiile au putut fi aflate datorită unui agent de poliție sub acoperire, care s-a infiltrat în grupul de diversioniști care se ocupă de organizarea protestelor. Informațiile au fost prezentate duminică, 12 martie, în cadrul unui briefing.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Serviciile specializate din Federația Rusă sunt implicate în acțiunile de destabilizare care urmau să se desfășoare azi la Chișinău. Agentul nostru, sub acoperire, a reușit să se infiltreze în grupul diversioniștilor, a intrat în contact cu persoane din Federației Ruse, un oarecare Vadim care se prezenta sub pseudonimul Mayan Sandu, care dirija acțiunile cu cetățeni din Moldova. Al doilea cetățean al Federației Ruse, Andrei, a venit în Moldova și avea scopul de a organiza instructajul. Acesta a mai fost în Moldova. Și-a schimbat numele de familie și actele de câteva ori, pentru a nu putea fi urmărit”, a declarat Viorel Cernăuțeanu.

Mai mult, fiecare diversionist urma să primească o remunerare a câte 10.000 de dolari.

„Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri a câte 5-10 persoane. Iar fiecare persoană urma să primească pentru implicate câte 10.000 de dolari SUA. Conform sarcinii, Andrei a creat grupuri de persoane, care au fost cazate la diferite adrese. Acesta a venit la 9 martie în țară și avea obiectivul de a merge la fiecare adresă să facă instructaj și pregătire de proteste”, a adăugat șeful IGP.

Operațiunea de reținere a diversioniștilor a fost desfășurată în seara zilei de sâmbătă, 11 martie.

„În cazul reținerii diversioniștilor, anumite forțe din cadrul țării și-au luat angajamentul să ofere ajutor și avocați în caz de reținere”, a mai spus Cernăuțeanu.

Articole asemănătoare

Back to top button