fbpx

video | O furtună tropicală a lovit coastele statului american Louisiana. „Ar putea pune în pericol vieţi omeneşti”

Cristobal – o furtună tropicală – a lovit ieri coastele statului Louisiana, în sud-estul Statelor Unite ale Americii. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat în context că va semna o declarație pentru a institui starea de urgență în regiune.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit Centrului Naţional pentru Uragane (NHC), furtuna „a atacat” coasta de sud-est a statului în jurul orei 22:00 GMT, fiind însoţită de rafale ale vântului de până la 80 de kilometri pe oră. Aceeași sursă mai precizează că viteza vântului a atins chiar și 102 kilometri la oră pe o insulă din largul coastelor Mississippi.

NHC a mai emis un avertisment, anunțând că „există risc de inundaţii care pot pune în pericol vieţi omeneşti”, acesta fiind valabil pentru zona cuprinsă între gura de vărsare a fluviului Mississippi şi Ocean Springs, la o distanţă de circa 140 de kilometri. De asemenea, specialiștii au avertizat că o furtună tropicală, cu vânturi intense şi precipitaţii abundente, s-ar putea produce într-o regiune care se întinde până în Florida.

Potrivit prognozelor, furtuna va slăbi în intensitate în apropiere de Arkansas şi Missouri, luni şi marţi. În context, Trump a susținut că măsura de instituire a stării de urgență ar permite deblocarea fondurilor federale, transmite Agerpres.

Amintim că, recent, Administraţia Naţională a Oceanelor şi Atmosferei din Statele Unite (NOAA) a avertizat că va urma o periadă „extrem de activă”, în care se vor înregistra până la 10 uragane. Responsabilii au precizat că, dintre acestea, şase ar putea fi foarte puternice.

Articole asemănătoare

Back to top button