fbpx

video | O femeie din Mileștii Mici ține acasă 50 de câini și 13 pisici: „Am grijă de ele mai bine ca de mine”

O femeie din satul Mileștii Mici ține acasă 50 de câini și 13 pisici, de care îngrijește cu multă pasiune. Mariana Toderenciuc face asemenea caritate de peste 15 ani – cum vede vreun câine istovit sau vreun motan abandonat, îl ia și-l duce acasă, unde îi dă apă, mâncare, iar dacă trebui, îl lecuiește. Cheltuielile sunt simțitoare, dar femeia se bucură de implicarea voluntarilor, care o ajută cu de toate, scrie Jurnal TV.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dimineața Marianei Toderenciuc începe în curte, unde își hrănește patrupezii și se joacă cu ei. Niciunul nu este lipsit de atenție, afirmă femeia.

Încep de la ograda asta. Vin aici, le dau mâncare. Apoi plec la ograda din mijloc, ulterior la ograda de sus. La ora 08:00 termin de hrănit și deja începe curățenia”, a declarat ea.

Femeia zice că anterior a avut mai multe animale, însă le-a dat pe mâini bune.

La moment sunt 50 câini mari și 13 cățeluși. Toți câinișorii aceștia eu i-am găsit pe drum. Cățeluși am vreo șase pe care i-au aruncat, restul salvați de pe drum, la cimitir oamenii întotdeauna îi aruncă…În orice caz e foarte strașnic”, a spus aceasta.

Fiecare patruped are o istorie. Unii au fost abandonați, iar alții erau la un pas de moarte.

Voluntara a relatat că și-a întâlnit pentru prima dată una dintre cățelușe în timp ce patrupedul se deplasa pe o stradă. Femeia a luat-o de acolo, iar ulterior pe locul de pe stradă unde mergea animalul a trecut un camion. „Eu cu groază m-am gândit: „Dacă nu eram în momentul cela lângă ea, ce avea să fie?”, a mărturisit voluntara.

Potrivit femeii, câinii pe care îi crește stau în curte, iar pisicile – în casă.

Am grijă de ele mai bine ca de mine. Ele au mâncare, apă, sunt lecuite, prelucrate, iubite, dorm cu mine”, a spus Mariana Toderenciuc.

Pentru că îngrijirea necesită cheltuieli mari, femeia are noroc și de alți voluntari, care o ajută cu hrană sau cu alte lucruri necesare.

Pe hrană într-adevăr se duc foarte mulți bani. Plus la asta este nevoie de medicamente, prelucrare împotriva limbricilor, vaccine, prelucrare împotriva puricilor. Timp de acești 15 ani. Am sterilizat, am salvat, am lecuit mai mult de 600 de câini”, a declarat ea.

Articole asemănătoare

Back to top button