fbpx

video | Mihai Popșoi a depus jurământul de învestire în funcția de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Noul ministrul al Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Mihai Popșoi, a depus jurământul de învestire, în prezența președintei R. Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Această funcție este o mare onoare și mare responsabilitate, de aceea mă simt onorat firește, însă prioritățile sunt clare, au fost expuse și de doamna președintă și domnul prim-ministru – continuarea parcursului integrării europene, Ministerul de Externe va consolida dialogul politic atât cu țările membre cât și cu Bruxelles, ajutând astfel ministrul responsabil de Afaceri Europene.”, a declarat Popșoi.

„Avem mult de lucru, avem de întreprins acțiuni importante pentru ca să pornim negocierile și pentru ca să realizăm negocierile de aderare la Uniunea Europeană. Și chiar dacă avem o instituție separată care se va ocupa de acest proces, rolul Ministerului Afacerilor Externe rămâne important, în special pentru a conlucra în continuare cu statele membre ale UE”, a menționat șefa statului.

„Dragă Mihai, bine ai venit în componența Guvernului. Eu vreau să-ți mulțumesc că ai ajutat Guvernul și întreaga noastră guvernare și până acum în acest efort al nostru de politică externă, și în mod special, pe dimensiunea integrării europene, de aici încolo avem de muncit si pe alte dimensiune.”, a spus Dorin Recean.

Mihai Popșoi este președintele fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Parlament și vicepreședintele formațiunii politice.

Acesta a devenit deputat în urma alegerilor din februarie 2019, din partea Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, iar în iulie 2021 – pe lista PAS.

Popșoi este și membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană.

Amintim că fotoliul de ministru al Afacerilor Externe este preluat de Mihail Popșoi, după ce Nicu Popescu a demisionat. În aceeași zi, Nicu Popescu a fost decorat de Maia Sandu cu cea mai înaltă distincție – Ordinul Republicii.

Articole asemănătoare

Back to top button