fbpx

video | Maia Sandu ironizează: „Crucifixul instalat de Andrei Năstase la MAI nu a oprit corupția din instituție”

Instalarea crucifixului de către fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, în holul MAI nu a contribuit la oprirea corupției din cadrul sistemului, zice lidera Partidului „Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, mai în glumă, mai în serios.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul N4, oficiala a declarat că Andrei Năstase nu s-a consultat cu ea atunci când a luat decizia de a plasa simbolul religios în sediul Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, aceasta a evitat să spună dacă liderul PPDA ar trebui să-și ceară scuze pentru acțiunea sa de atunci.

„Eu nu-i mai sunt șefă și nici atunci nu s-a consultat cu mine când a venit cu această inițiativă. Mă rog, din păcate, crucifixul nu a oprit corupția din instituție și nu a rezolvat problemele. Eu cred că e un subiect fals acum, pentru că nu din cauza asta cetățenii Republicii Moldova nu cred în această țară și pleacă. Noi avem probleme serioase și ar trebui să menținem atenția cetățenilor asupra acestora”, a menționat Maia Sandu.

 

Amintim că liderul Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a fost obligat să aducă scuze publice, iar Ministerul Afacerilor Interne – să scoată crucifixul pe care acesta l-a instalat în sediul instituției, potrivit unei decizii a Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

Năstase, la rândul său, s-a arătat indignat de această hotărâre și a venit cu o reacție în care menționa că „niciun consiliu nu-l poate obliga să se lase de Dumnezeu”.

De asemenea, îngrijorarea față de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și-a manifestat-o și Mitropolia Moldovei. Biserica Ortodoxă a calificat ca „nedreaptă și mioapă” hotărârea privind înlăturarea crucifixului.

Articole asemănătoare

Back to top button