fbpx

Reacția Mitropoliei la decizia care obligă MAI să scoată crucifixul din holul instituției. „Este un act de discreditare a majorității naționale”

Mitropolia își manifestă îngrijorarea față de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității, privind scoaterea crucifixului instalat în holul MAI al Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Biserica Ortodoxă din Moldova califică drept „nedreaptă și mioapă” hotărârea menționată. Potrivit instituției, prezența în spațiul public a acestui simbol este utilă și necesară.

„Crucea este reprezentată pe stema Republicii Moldova, în scutul plasat pe pieptul unei acvile, purtând în cioc o cruce de aur. Crucea și icoanele sunt simboluri sacre ale bisericii și neamului nostru, iar familiarizarea cu acestea și cunoașterea sensului lor de către cetățenii noștri fac parte din nivelul de bază al educației, fără de care deprinderea valorilor civice elementare nu ar fi posibilă”, se arată într-un comunicat emis de Mitropolie.

Așadar, Mitropolia califică decizia Consiliului drept act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale și îndeamnă membrii acestuia să o revizuiască, deoarece subiectul este stringent și vizează cultul majoritar din țara noastră.

Articole asemănătoare

Back to top button