fbpx

doc | Năstase, obligat să aducă scuze publice după ce a instalat crucifixul în sediul MAI. Decizia Consiliului pentru Eliminarea Discriminării

Președintele Partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, va trebui să aducă scuze publice, iar Ministerul Afacerilor Interne – să scoată crucifixul pe care acesta l-a instalat în sediul instituției. Asta prevede o decizie a Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Precizăm că plângerea a fost depusă de Corneliu Gandrabur, care a făcut referire la încălcarea mai multor aliniate din diverse documente, cum ar fi Constituția Republicii Moldova, Legea cu privire la asigurarea egalității, la libertatea de exprimare privind cultele religioase și altele. Consiliul a decis că ex-ministrul de Interne a instigat atunci la discriminare pe criteriul de convingeri.

Astfel, în termen de 10 zile de la recepționarea deciziei, Andrei Năstase urmează să aducă scuze publice, iar Ministerul Afacerilor de Interne – să înlăture simbolistica religioasă de pe holul instituției și să asigure protecția/salvgardarea neutralității serviciului public și a principiului secularismului.

Decizia respectivă poate fi constestată în termen de la 30 de zile la Judecătoria Chișinău. Andrei Năstase a venit cu o reacție în acest sens.

Amintim că, la 15 septembrie 2019, Andrei Năstase a instalat un crucifix pe peretele din holul Ministerului Afacerilor Interne. Șeful MAI a declarat la ceremonia de inaugurare următoarele: „Amintim tuturor celor care activează în structurile MAI că oastea e creștină. Polițiștii, carabinierii și salvatorii, toți cei care poartă uniforma Republicii Moldova nu ar putea mișca nici măcar un grăunte fără puterea lui Dumnezeu și a Sfintei Cruci”. Gestul ministrului de atunci a stârnit un val de critici.

Articole asemănătoare

Back to top button