fbpx

video | În ce condiții trebuie să purtăm mască? Răspunsul ministrei Dumbrăveanu

Deși inițial, obligate să poarte mască erau doar persoanele infectate cu COVID-19 și cele care prezentau simptome, acum însă, purtarea lor a devenit necesară pentru toți.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„La etapa inițială, când s-a declanșat situația epidemiologică în Moldova, era foarte clar determinat, masca o poartă cel care este bolnav și cel care îngrijește de o persoană bolnavă. OMS a rămas pe aceeași poziție și până în ziua de astăzi. Ce ține de obligativitatea purtării măștii există câteva condiții.

Masca se poartă în mod obligatoriu în transportul public, unitățile comerciale și în spațiile închise atunci când noi nu putem asigura respectarea distanței sociale. Ieri am fost în plenul Parlamentului, nu am putut asigura distanța socială, respectiv am purtat masca. Eu am fost în cadrul instituțiilor medicale, pentru că este una cu profil COVID-19 și nu am putut asigura respectarea distanței sociale, eu am purtat masca.

În momentul în care apare cerința de a purta mască într-o unitate comercială, o să mă vedeți în unitățile comerciale acum cu mască, pentru că asta este o cerință determinată către o comisie națională și de situație epidemiologică existentă ”, a precizat Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei emisiuni în studioul UNIMEDIA.

Amintim că, începând cu 4 mai, acoperirea feței în transportul public a devenit obligatorie. De asemenea, de pe 16 mai a fost instituită stare de urgență în sănătate publică.

Articole asemănătoare

Back to top button