fbpx

video | Igor Munteanu: „Aderarea Republicii Moldova și Ucraina la NATO și UE reprezintă singura garanție a păcii în Europa”

În perioada 3-4 mai, Președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB), Igor Munteanu, și membrul biroului politic CUB, colonelul Iurii Briceag, s-au aflat la Kyiv, Ucraina, unde au avut loc întâlniri de lucru cu reprezentanți ai Radei Supreme a Ucrainei.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Delegația CUB a avut întrevederi cu deputați ai Radei Supreme din Comitetul pentru Securitatea națională, Apărare și Inteligență, printre care s-au numărat Fedir Venislavskyi, Șeful Subcomitetului pentru Apărare și Securitatea de Stat, și Igor Kopytin, Președintele Subcomitetului pentru Industria de Apărare și Modernizarea Tehnică. Subiectele discutate au ținut de consolidarea relațiilor de cooperare și dialog între Ucraina și Republica Moldova, solidaritatea manifestată de cetățenii moldoveni și forțele politice pro-europene față de Ucraina în contextul războiul de agresiune al Rusiei.

„Rezistența eroică a poporului ucrainean este o demonstrație pe viu cum trebuie să ne unim forțele pentru a opri răul absolut. Condamnăm barbaria și violența agresiunii militare rusești și menținem deplina solidaritate cu cetățenii ucraineni. Noi credem că aderarea concomitentă la NATO și Uniunea Europeană reprezintă singura garanție a păcii în Europa, nu doar pentru Ucraina, dar pentru toate statele aflate în raza de amenințări ale Rusiei”, a declarat Igor Munteanu, Președintele CUB.

Părțile au discutat și asupra oportunității unui Acord de cooperare între CUB și partidul de guvernământ al Ucrainei, Sluga Naroda, care face parte din Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din anul 2021. La rândul său, CUB va adera la ALDE la Congresul din 26-28 mai, 2023, de la Stockholm, cu statut de partid cu drepturi depline.

Articole asemănătoare

Back to top button