fbpx

video | Dodon vrea să înghețe majorările de salarii pentru „nacialniși”: Lefurile lor trebuie să depindă de venitul cetățenilor

Igor Dodon anunță că va veni cu o nouă inițiativă privind înghețarea majorării salariilor pentru șeful statului, premier, miniștri, judecători și procurori. Potrivit lui, propunerea va fi înaintată Guvernului și Parlamentului în cel mai scurt timp. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Vreau să vin cu inițiativa de a îngheța creșterile de salarii ale președintelui țării, premierului, miniștrilor, deputaților, judecătorilor și procurorilor – care sunt cei mai mari „nacialniși”. În opinia mea, până când noi nu majorăm pensiile și salariile oamenilor până la un nivel decent, nu avem cum le majora salariile la „nacialniși”. Lefurile conducătorilor trebuie să depindă de venitul cetățenilor”, a declarat Dodon în cadrul unui nou episod al emisiunii „Președintele Răspunde”. 

Video: aif.md

Deputații din Partidul Democrat au anunțat ieri că vor înainta amendamente la legea propusă de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care vine să scadă salariile parlamentarilor. Astfel, potrivit lui Andrian Candu, fracțiunea va completa inițiativa cu puncte care vor prevedea scăderea salariului președintelui Republicii Moldova, a miniștrilor, dar și a secretarilor de stat.

Săptămâna trecută, reprezentanții PAS au informat opinia publică despre faptul că deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova primesc în acest an salarii cu 4182 de lei mai mult decât în 2019. Astfel, dacă în 2019 salariul de funcție al unui legislator era de 13.940 de lei, atunci în 2020 acesta este de 18.122 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button