fbpx

Pe lângă salariile deputaților, cei din PD vor să fie reduse și lefurile președintelui, miniștrilor și ale secretarilor de stat

Deputații din Partidul Democrat vor veni cu amendamente la legea propusă de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, care vine să scadă salariile parlamentarilor. Astfel, potrivit deputatului Andrian Candu, fracțiunea PDM va completa inițiativa cu puncte care vor prevedea scăderea salariului președintelui Republicii Moldova, a miniștrilor, dar și a secretarilor de stat. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Așa o să existe o formulă foarte clară pentru toți bazată pe unele criterii, cum ar fi salariul minim sau mediu pe economie”, a subliniat democratul înainte de ședința de astăzi a Legislativului.

Precizăm că PSRM a înregistrat, la începutul acestei săptămâni, un proiect de lege pentru completarea Legii bugetului de stat pentru anul 2020 prin care se propune revenirea la salariile deputaților de până la 31 decembrie 2019.

Deputații socialiști propun ca valoarea de referință pentru calcularea lefurilor deputaților să fie de 1000 de lei și nu de 1300 de lei, cum prevede Legea bugetului de stat pentru anul în curs. Potrivit autorilor, inițiativa are drept scop „lichidarea discrepanțelor salariale ale aleșilor poporului în raport cu alți angajați din domeniul public, precum cei din sfera socială, învățământ, sănătate, agricultură și asigurarea unei vieți mai bune pentru cetățeni”.

Amintim că, săptămâna trecută, reprezentanții PAS au anunțat că deputaţii din Parlamentul Republicii Moldova primesc în acest an salarii cu 4182 de lei mai mult decât în 2019. Astfel, dacă în 2019 salariul de funcție al unui legislator era de 13.940 de lei, atunci în 2020 acesta este de 18.122 de lei.

Articole asemănătoare

Back to top button