fbpx

video | Directoarea unei grădinițe din capitală, demisă după ce mai mulți copii ar fi fost loviți de educatori: Codreanu: Vom sesiza și Procuratura

Directoarea grădiniței nr. 177 din Chișinău a fost demisă din funcție. Despre acest lucru a anunțat de curând primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu. La baza acestei hotărâri stă Raportul Centrului psiho-socio-pedagogic, care a stabilit cazuri de violență în instituția menționată.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit cercetării, mai mulți copii din grădiniță ar fi fost victimele unor violențe fizice și verbale comise de către educatori.

„Am citit cu tristețe raportul cu privire la cazul de violență de la grădinița nr. 177 asupra copiilor ai căror părinți nu au achitat taxele informale.

Vreau să vă dau citire doar unui scurt alineat din Raport: „Acțiuni de îmbrâncire, pișcare și lovire la fund de către educatori. Copiii au descris și o modalitate frecventă de pedeapsă: punerea în ungher cu mâinile în sus, izolarea în dormitor fără supravegherea unui adult, impunerea de a ședea la masa copiilor răi, numit etichetat de către educator”.

Având această constatare pe masă, am cerut eliberarea directoarei grădiniței 177, Lucia Cazacu. Astăzi a fost semnat Ordinul. Totodată, vom sesiza și Procuratura pe acest caz.

Eu sunt alături de toți directorii și educatorii care lucrează cu dragoste și cu dedicație pentru copii”, a susținut Codreanu, într-un video publicat pe Facebook.

Menționăm că semnalul de alarmă despre acest caz a fost dat la începutul lunii aprilie, de către mai mulți părinți. Aceștia au susținut că micuții lor sunt tratați neadecvat de către educatori. Mai mult, unii dintre copii s-ar fi ales și cu mâini facturate.

Articole asemănătoare

Back to top button