fbpx

video | „Dacă nu i-a dus capul, cred că va trebui să mă întorc eu”. Ex-premierul Tarlev vrea să revină în politică

Vasile Tarlev, fostul premier, a spus că încă se gândește la ideea de a reveni în politică. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru TV8 și difuzat la emisiunea „Întreabă Ghețu”.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși spune că încă nu știe dacă să revină sau nu pe scena politică, fostul premier are și un plan cu care s-ar reîntoarce.

„Dar dacă și revin, primul plan cred că ar trebui să fie reconstrucția Stadionului Republican”, a adăugat acesta. Referindu-se la scandalul Stadionului Republican, Tarlev a menționat: „Dacă nu i-au dus capul pe niciun politician și capacitățile să construiască stadionul, cred că o să trebuiască să mă întorc eu în politică ca să duc la bun sfârșit”.

Stadionul Republican a fost închis în 2006, iar la un an mai târziu, la indicația lui Vasile Tarlev, acesta a fost demolat. Atunci, fostul premier promitea că, în locul stadionului, va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă, dar și un hotel. Lucrările de reconstrucție așa și nu au mai început.

Amintim că, recent, Stadionul Republican a fost din subiect de dezbatere, când Parlamentul a decis ca Stadionul Republican să rămână în proprietatea statului și nu va mai fi transmis Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

De menționat e că proiectul de lege a fost înregistrat la Parlament marți, 2 decembrie. A doua zi dimineața, la 3 noiembrie, deputații platformei Pentru Moldova au anunțat despre înregistrarea unei inițiative legislative privind construirea în locul Stadionului Republican a unui parc familial „MoldovaLand și BasarabiaLand”.

După votul din Parlament, liderul Partidului Șor, Ilan Șor, a calificat decizia ca fiind „o victorie” și „un prim pas” în ideea sa de a construi un parc familial MoldovaLand și BasarabiaLand pe locul Stadionului Republican aflat în paragină.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button