fbpx

video, doc | Șor vrea să construiască un parc familial „MoldovaLand și BasarabiaLand” pe locul stadionului republican. Proiectul de lege, înregistrat

Ilan Șor cere Parlamentului aprobarea de urgență a unui proiect de lege care să-i permită lui și echipei sale să construiască, pe locul unde a fost Stadionul Republican, un palat al sporturilor și parc de distracții pentru familii, cu acces gratuit. Potrivit președintelui Partidului Șor, acesta va deveni un centru al unității naționale.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat miercuri dimineața în Legislativ de către deputații platformei parlamentare Pentru Moldova.

Această prezentare necesită JavaScript.

Ilan Șor a amintit că Stadionul Republican a fost locul preferat pentru multe generații de chișinăuieni, loc care acum, din cauza că este în paragină, s-a transformat în rușine națională. „Cineva a transformat acest loc într-un centru al politicii, iar alții în general l-au transformat în centru al geopoliticii. Este îngrozitor și dureros”, a spus Ilan Șor într-un mesaj video pe Facebook.

El a mai reamintit că dezbaterile în jurul lotului de teren din centrul Chișinăului au loc deja de 15 ani. Chișinăuienii, potrivit lui, nu doresc ca aici să fie construit un nou bloc cu 16 etaje sau, și mai rău, o clădire înconjurată cu sârmă ghimpată.

Ideea mea este simplă – să construim imediat pe acest loc un centru al unității naționale, un centru al familiei, un parc de distracții, un palat al sportului și al cunoștințelor, care va deveni un loc de atracție nu doar pentru locuitorii Chișinăului, dar ai întregii țări. Vreau să construiesc un centru de care va fi mândră toată țara, despre care se va vorbi și peste hotare. Va fi un centru al bucuriei, zâmbetelor și râsetelor de copii”, a declarat liderul Partidului Șor.

El a propus ca viitorul centru să se numească „Pentru Moldova și BasarabiaLand”, menționând că denumirea reflectă cultura și istoria poporului multinațional al Moldovei. De asemenea, Ilan Șor a menționat că legea privind construcția centrului trebuie adoptată la următoarea ședință a Parlamentului, astfel încât lucrările de construcție să înceapă în cel mai scurt timp.

Eu garantez realizarea acestui proiect. Știți deja că eu îmi îndeplinesc toate promisiunile”, a menționat Ilan Șor.

Amintim că Ilan Șor a construit la Orhei, de la zero, cel mai mare parc de distracție și de familie din Republica Moldova – OrheiLand, care este vizitat în fiecare sezon de peste un milion de oameni și dotat cu caruseluri și zone de atracții unice nu doar în Republica Moldova dar și în regiune.

P.

Articole asemănătoare

Back to top button