fbpx

video | Chișinăul va găzdui încă un Campionat European în acest an: „Trebuie să demonstrăm că merităm să fim o țară europeană”

Federația Națională de Rugby a anunțat cu mândrie că țara noastră va fi gazda Campionatului European de Rugby, un eveniment de prestigiu care va aduce laolaltă echipele naționale de rugby din întreaga Europă, la Chișinău. Evenimentul va avea loc în perioada 31 august – 1 septembrie 2024.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Despre aceasta a anunțat președintele Federației Sportive Naționale de Rugby, Anatolie Curechi, la emisiunea Tele Matinal de la TVR Moldova.

Potrivit președintelui, Federația a negociat timp de doi ani cu Federația Europeană de Rugby organizarea acestui eveniment sportiv la Chișinău. Din cauza războiului și a unor parametri tehnici, nu a fost posibilă organizarea sa nici în 2022, nici în 2023, însă, până la urmă, Anatolie Curechi a reușit să convingă europenii că Chișinăul este pregătit să găzduiască Campionatul European.

La fel, Anatolie Curechi a menționat că în calitate de președinte a Federației Naționale de Rugby, a luptat foarte mult pentru a aduce această competiție acasă, pentru că totuși, până la urmă, potrivit lui, este extrem de important să atragem țările europene la noi acasă pentru a demonstra că și Moldova poate fi o țară europeană.

Campionatul de la sfârșitul verii se va desfășura pe Arena de fotbal pe plajă din parcul „La Izvor” din capitală, datorită unui parteneriat reușit al Federației de Rugby și cea de Fotbal din Republica Moldova.

„Suntem mândri să fim aleși ca gazde pentru Campionatul European de Rugby și suntem pregătiți să oferim o experiență memorabilă participanților și fanilor. Acest eveniment va sublinia nu doar nivelul nostru de pregătire și organizare, ci și contribuția importantă a Republicii Moldova la comunitatea rugby-ului european”, a declarat Anatolie Curechi, președintele Federației Naționale de Rugby.

Articole asemănătoare

Back to top button