fbpx

video | Au sărbătorit iarna cum se cuvine abia acum. Australia, lovită de troiene după 20 de ani de „repaus”

După 20 de ani de repaus, australienii din mai multe zone ale sud-estului continentului au putut, în sfârșit, să sărbătorească iarna așa cum se cuvine – cu zăpadă. Viscolul și troienele au fost la ordinea zilei în weekend.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Localnicii din Katoomba, Goulburn și Central Tablelands au fost impresionați de priveliști, care sunt pentru mulți – „neobișnuite”, asta după ce un strat de zăpădă a acoperit regiunea Blue Mountains (Munții Albaștri), situată la doar 50 de kilometri vest de Sydney.

Tot în statul Noul Wales de Sud, cei din Cootamundra și Tumut s-au bucurat de prima zăpadă din ultimele două decenii, înregistrate în anii 1985 și 2000.

Potrivit meteorologului australian, Michael Efron, vremea neobișnuită a fost cauzată de un „vortex antarctic”, format în largul Tasmaniei. Fenomenul a fost însoțit de rafale puternice de vânt, cu viteze de până la 100 km/h. Acestea și-au lăsat imediat „amprenta” în Noul Wales de Sud, dar și în statul Victoria, unde o femeie a murit, mașina în care se afla fiind lovită de un copac.

Totodată, sute de apeluri au fost înregistrate la serviciul pentru intervenții de urgență, oamenii cerând ajutor după ce vântul a luat pe sus acoperișurile mai multor locuințe, în timp ce în unele zone au fost inundații.

Meteorologii locali informează că starea vremii se va ameliora curând, odată cu apropierea din vest a unui sistem marcat de presiune atmosferică ridicată, transmite ziare.ro.

Articole asemănătoare

Back to top button