fbpx

Strategia de transformare digitală a R. Moldova pentru anii 2023-2030, aprobată

Cabinetul de miniștri a aprobat Strategia de Transformare Digitală a Republicii Moldova pentru anii 2023-2030. Documentul stabilește viziunea Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării pentru dezvoltarea digitală a țării până în 2030 și reconfirmă determinarea autorităților de a construi o societate modernă, axată pe cetățeni și aliniată cu agenda de integrare europeană.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Principalele obiective ale strategiei se concentrează pe promovarea dezvoltării durabile a țării prin:

1.   Dezvoltarea unei societăți digitale;
2.   Dezvoltarea unui sector TIC robust și competitiv;
3.   Crearea unei economii digitale inovatoare și reziliente
4.   Instituirea unui stat digital eficient, inteligent și transparent;
5.   Crearea unui mediu digital accesibil, sigur și incluziv;
6.   Consolidarea imaginii Republicii Moldova drept națiune digitală.

„Implementarea strategiei necesită eforturi comune din partea tuturor părților implicate: instituțiile guvernamentale, sectorul privat și societatea civilă. Împreună, putem face din Republica Moldova o națiune digitală modernă și prosperă, pregătită pentru provocările din viitor”, a menționat Mihai Lupașcu, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării.

Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării și-a propus să creeze un viitor complet digital, astfel încât, în scurt timp, toate serviciile publice sa fie disponibile în format digitalizat. În prezent, sunt înregistrate 44% de servicii publice online pentru antreprenori și 34% pentru cetățeni.

Proiectul a fost elaborat cu sprijinul partenerilor de dezvoltare de la Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP).

Articole asemănătoare

Back to top button