fbpx

Șeful statului răspunde la acuzațiile Platformei DA cu privire la producătorii moldoveni: „Nu poate coordona nimeni niciun fel de export”

Președintele Igor Dodon a respins acuzațiile lansate astăzi de reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, precum că el ar coordona exportul de produse agricole în Federația Rusă. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Nu poate coordona nimeni niciun fel de export. Noi pledăm pentru liberalizarea totală a exportului în Federația Rusă. Mă bucur că anul trecut am obținut acel export fără taxe vamale. Vă amintesc că producătorii moldoveni au beneficiat de circa 300 – 400 de milioane de lei economii pentru că au fost scoase aceste taxe. Regimul preferențial a fost prelungit și pentru acest an. Din câte cunosc, ministrul Perju a avut discuții cu omologul său rus. Cred că vor continua aceste colaborări”, a declarat șeful statului pentru presă, adăugând că lista producătorilor autohtoni care își pot exporta marfa pe piața rusă va fi extinsă.

Amintim că, astăzi, Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat că sute de întreprinderi agroindustriale, care oferă locuri de muncă și asigură venituri pentru zeci de mii de proprietari ai terenurilor agricole, nu dispun de posibilitatea de a exporta fructe „din cauza intereselor meschine ale lui Igor Dodon și ale anturajului acestuia”.

Articole asemănătoare

Back to top button