fbpx

Reacția prim-ministrei Maia Sandu după ce Harunjen a demisionat: Chiar și așa va trebui să răspundă pentru tot

Reacția prim-ministrei țării noastre, Maia Sandu, nu a întârziat să apară după ce Eduard Harunjen, urmare a mai multe cereri și conflicte, a decis să plece de la conducerea Procuraturii Generale. Premiera a venit, în acest sens, cu un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Chiar dacă și-a depus demisia, Harunjen va trebui să răspundă pentru tot ce a făcut sau nu a făcut cât a fost la cârma Procuraturii Generale. Pentru dosarele politice la intentarea cărora a contribuit, pentru inacțiunea în ceea ce privește lichidarea schemelor infracționale comise de oamenii regimului, pentru lipsa de progres în recuperarea banilor furați și în pedepsirea făptașilor furtului bancar, pentru deposedarea de afaceri a celor care spuneau „nu” regimului, pentru multe alte fărădelegi comise de el personal și procurorii din subordine.

Precum am mai spus, următorul procuror general trebuie să fie o persoană integră și independentă atât de politic, cât și de orice grupuri de interese, care ar fi în măsură să-i tragă la răspundere pe toți cei care au furat din banii publici, cât și să înceapă un proces veritabil de reformă a procuraturii. Nu avem dreptul să greșim încă o dată”, a comentat Sandu.

Amintim că, în urmă cu puțin timp în urmă, Eduard Harunjen și-a anunțat demisia din funcția de procuror general. Decizia vine chiar în momentul când și membrii CSP au anunțat că va demara pe numele lui Harunjen o urmărire penală, dar și după ce, pe 9 iulie curent, Parlamentul a hotărât că acesta a fost angajat cu încălcări ale legii. Decretul de concediere al lui Harunjen a fost semnat de curând de Igor Dodon.

Vezi și: video | Reacția lui Năstase după demisia lui Harunjen: „Asta nu rezolvă nimic. După el vor veni alții la fel de toxici”

Articole similare

Close