fbpx

foto, doc | Igor Dodon a semnat decretul de demitere a lui Eduard Harunjen. Condițiile pe care ar trebui să le întrunească noul procuror general

Cu puțin timp în urmă, Eduard Harunjen și-a dat demisia din funcția de procuror general. Funcționarul a dus cererea de eliberare președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Astăzi, procurorul general și-a depus demisia în fața președintelui Republicii Moldova. În baza cererii domnului Harunjen am semnat decretul de eliberare a acestuia din funcție.

Considerând imperioasă asigurarea funcționării sistemului Procuraturii în interesul cetățenilor Republicii Moldova, este imperativ ca noua conducere a Procuraturii Generale să fie aleasă în cel mai scurt timp și în strictă conformitate cu legislația.

Consider că noul procuror general trebuie să dețină cetățenia Republicii Moldova, cu experiență în organele Procuraturii, să fie integru și capabil să restabilească buna imagine a instituției, asigurând, prin supremația legii, investigarea multiplelor ilegalități, inclusiv a celor comise în trecut.

Doar un asemenea candidat, înaintat de Consiliul Superior al Procuraturii, va fi acceptat de președintele Republicii Moldova în funcția de procuror general”, a scris șeful statului, pe pagina sa de Facebook.

Articole asemănătoare

Back to top button