fbpx

Reacția Gazpromului după rezultatele auditului asupra datoriilor istorice ale Moldovagaz: Ne vom apăra drepturile

Compania rusă Gazprom contestă rezultatele auditului asupra datoriilor istorice ale Moldovagaz, acuzând mai multe încălcări. Într-o declarație oficială, reprezentanții Gazprom susțin că „categoric nu suntem de acord cu afirmațiile părții moldovenești și ne angajăm să ne apărăm drepturile prin toate mijloacele posibile.”

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Compania Gazprom contestă raportul auditorilor, susținând că acesta nu a fost aprobat de Consiliul de Supraveghere al SA „Moldovagaz”, conform acordurilor stabilite între Gazprom și Guvernul Republicii Moldova.

Gazprom argumentează că auditorul și condițiile licitației pentru serviciile acestuia au fost stabilite unilateral de către partea moldovenească, fără consimțământul Gazprom și Moldovagaz.

„Auditorul și condițiile licitației pentru achiziționarea serviciilor sale au fost stabilite unilateral de către partea moldovenească, fără acordul Gazprom și Moldovagaz. Concluziile auditorului nu pot afecta în niciun fel valoarea și valabilitatea datoriei menționate, mai ales că aceasta este confirmată în documentele semnate în mod regulat de Gazprom și Moldovagaz și în hotărârile arbitrale internaționale relevante”, scriu reprezentanții companiei.

Amintim că ieri, 6 septembrie, într-o conferință de presă susținută de către ministrul Energiei din Republica Moldova, Victor Parlicov, au fost dezvăluite rezultatele auditului asupra pretinsei datorii de la „Moldovagaz”, care însumase inițial 709 milioane de dolari. Conform declarațiilor ministrului, acest audit a scos la iveală că Republica Moldova trebuie să achite o sumă mult mai mică, de numai 8,6 milioane de dolari.

Articole asemănătoare

Back to top button