fbpx

„Purtați masca în locurile aglomerate și în transportul public”. Recomandările Ministerului Educației înainte de vacanța de iarnă

De mâine începe vacanța de iarnă și în acest context, ministra Educației, Lilia Pogolșa, a adresat un mesaj elevilor, părinților și profesorilor.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ministra a ținut să îi felicite pe toți cu apropierea sărbătorilor de iarnă, dar totodată să atenționeze în legătură cu necesitatea respectării măsurilor de protecție în această perioadă.

„Știu că această perioadă, în care am fost impuși să luptăm cu pandemia provocată de virusul COVID-19, nu a fost una ușoară, dar împreună am ajuns la finalul anului și a primului semestru din acest an de studii. Ne-am adaptat noilor reguli și, împreună cu dvs., am reușit să continuăm procesul educațional, demonstrând o mobilizare fără precedent și o implicare a fiecăruia, marcată de suport și grijă reciprocă”, scrie în mesajul Ministerului.

De asemenea, reprezentanții Ministerului Educației au venit cu o serie de recomandări, adresate atât elevilor cât și părinților.

„Vă îndemn, în continuare, să aveți grijă de voi și cei dragi. Să respectați și pe parcursul vacanței de iarnă, cu strictețe, regulile de protecție împotriva răspândirii virusului COVID-19. Chiar dacă e deranjant, purtați masca de protecție în locurile aglomerate și în transportul public. Chiar dacă e ostenitor, spălați-vă frecvent pe mâini, mai ales după ce atingeți obiecte de necesitate comună.

Chiar dacă pare inevitabil, păstrați distanța fizică și evitați spațiile aglomerate. Conștientizăm cu toții că aceste reguli au devenit o povară, dar putem contribui la stoparea răspândii virusului COVID -19 doar dând dovadă de responsabilitate, astfel, vom putea reveni la normalitate”, se mai menționează în comunicat.

În același mesaj, ministra Educației a ținut să mulțumească, dar și să felicite profesorii pentru munca pe care au depus-o în acest semestru.

„Totodată, dragi profesori și educatori, vă mulțumim pentru tot efortul depus în acest semestru de studii și permiteți-mi să vă îndemn să profitați de această perioadă pentru a vă reîmprospăta forțele și optimismul, să vă odihniți și să acumulați energie necesară pentru a reveni în instituțiile de învățământ la finalizarea vacanței de iarnă”, a mai spus Lilia Pogolșa.

Începând cu ziua de mâine, 25 decembrie, elevii din R. Moldova vor ieși în vacanță, care va dura până pe 10 ianuarie.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button