fbpx

Promo-Lex: 141 de incidente, înregistrate în primele două ore de votare

Misiunea Promo-LEX de Observare a Alegerilor Locale Generale din 5 noiembrie 2023 a susținut o conferință de presă privind deschiderea secțiilor de votare și încălcările depistate. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, până la ora 09:00, Promo-LEX a alegerilor locale generale a înregistrat 141 de incidente, principalele fiind fotografierea buletinul de vot. Potrivit misiunii de observare, cele mai multe încălcări au fost înregistrate în secțiile de votare din municipiul Chișinău.

Observatorii Promo-LEX au identificat patru cazuri în care accesul lor în secțiile de votare a fost restricționat. Aceste incidente s-au produs la secția Nr. 1 din Cahul și la secții din sectoarele Râșcani și Botanica ale Chișinăului.

În mai multe localități din țară, inclusiv la Chișinău, au fost raportate defecțiuni ale sistemului automatizat sau probleme de conectare la internet în secțiile de votare. Alegătorii au fost înregistrați manual pe foi și urmau să fie incluși ulterior în sistemul electronic. Astfel de situații au fost semnalate la secția Nr. 21 din Bălți, două secții de vot din sectorul Botanica al Chișinăului, precum și în localitățile Bubuieci și Condrița și în localitatea Filipeni din raionul Leova.

De asemenea, au fost semnalate nereguli în șapte cazuri, în care sigiliile urnelor de vot au fost deteriorate. În plus, în patru cazuri, s-a făcut publicitate electorală în apropierea secțiilor de vot. Aceste incidente au avut loc la secția Nr. 70 din sectorul Botanica, la secția Nr. 109 din sectorul Buiucani și la Taraclia.

Articole asemănătoare

Back to top button