fbpx

Primăria Chișinău a lansat „Portalul transparenței”. Ce informații pot accesa cetățenii

Primăria Municipiului Chișinău a lansat o nouă pagină web, care conține date deschise, pentru a facilita accesul la documentele și procedurile administrației municipale, încurajând transparența și responsabilitatea în actul de guvernare.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Portalul transparenței” – transparenta.chisinau.md, reprezintă o interfață web structurată pe domenii de interes public, care conține informații veridice și oficiale furnizate de Primăria Municipiului Chișinău.

Astfel, cetățenii pot accesa informații privind activitatea APL Chișinău, bugetul local, cheltuielile publice, rezultatele licitațiilor și achizițiilor, eliberarea autorizațiilor, certificatelor și a notificărilor, politici și strategii de interes local, posturi vacante, precum și alte informații relevante.

”Acum, mai ușor, mai repede și simplu poți verifica: cum sunt gestionați banii publici; ce se întâmplă cu taxele pe care le plătești; toate achizițiile; licitațiile publice; angajările; notificările în comerț; certificatele și autorizațiile; proiectele și documentele de politici strategice; multe alte procese și documente”, comunică Primăria Chișinău.

Accesul este online, iar informația se actualizează în timp real, susține municipalitatea.

Articole asemănătoare

Back to top button