fbpx

Prima reacție a Maiei Sandu după decizia CtEDO în cazul Stoianoglo

Președinta Republicii Moldova a exprimat prima sa reacție după decizia Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) în cazul fostului procuror general, Alexandr Stoianoglo.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Într-o emisiune radio difuzată la Vocea Basarabiei, Maia Sandu a subliniat că, în opinia sa, Republica Moldova ar fi avut de suferit dacă Alexandr Stoianoglo ar fi rămas în funcția de Procuror General.

Ea a declarat: „Nu cred că e cazul să mă apuc să comentez o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului. Dar cred că țara ar fi pierdut mai mult dacă în funcția de Procuror General rămânea un om care se sfătuia cu Platon cum să lupte împotriva corupției.”

Această reacție vine în contextul hotărârii CtEDO de a condamna Republica Moldova în cazul lui Alexandr Stoianoglo. Decizia CtEDO a fost pronunțată pe 24 octombrie și a determinat Republica Moldova să plătească un prejudiciu moral de 3.600 de euro în acest caz.

Vezi și: Primele declarații ale lui Stoianoglo și reacția Ministerului Justiției, după ce CtEDO a decis că RM va trebui să-i plătească despăgubiri morale

Articole asemănătoare

Back to top button