fbpx

CtEDO i-a dat dreptate: R. Moldova va trebui să-i plătească lui Alexandr Stoianoglo despăgubiri morale

CtEDO a dat dreptate procurorului general demis, Alexandr Stoianoglo, și a obligat Republica Moldova să-i achite 3600 de euro ca prejudiciu moral. Decizia a fost pronunțată marți, 24 octombrie.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CtEDO) a constatat că Republica Moldova a încălcat articolul 6 al Convenției Europene pentru Drepturile Omului, paragraful 1, care se referă la dreptul la un proces echitabil și accesul la instanța de judecată.

Potrivit deciziei, Republica Moldova a fost obligată să-i achite lui, Alexandr Stoianoglo, în termen de trei luni de la data la care hotărârea devine definitivă, în conformitate cu articolul 44 § 2 din Convenție, 3.600 EUR.

Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general la începutul lunii octombrie 2021, fiind cercetat pentru corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu și îmbogăţire ilicită.

Fostul procuror general a fost reținut pe 5 octombrie 2021. Pe 8 octombrie 2021, el a fost plasat în arest la domiciliu, iar ulterior a fost supus controlului judiciar. Totuși, în prezent, nu mai este aplicată nicio măsură preventivă în privința lui Stoianoglo.

Articole asemănătoare

Back to top button