fbpx

Prețul gazelor naturale ar putea scădea la toamnă. Anunțul șefului de la Moldovagaz

Prețul gazelor naturale ar putea scădea la toamnă. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului de Administrație S. A. Moldovagaz, Vadim Ceban, în timpul unei întrevederi cu șeful statului.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Potrivit serviciului de presă al întreprinderii, Vadim Ceban l-a informat pe Igor Dodon că, în trimestrul IV al anului curent, prețul de achiziție va scădea până la circa 100 de dolari SUA pentru 1000 de metri cubi. Drept consecință, prețul mediu anual va constitui circa 145 de dolari SUA, ceea ce va crea premise financiare pentru revizuirea tarifului final, în care prețul mediu de achiziție este în mărime de 178,5 de dolari SUA.

Totodată, Vadim Ceban i-a comunicat lui Dodon și despre mersul negocierilor cu Gazprom privind contractul nou de furnizare a gazelor pentru o perioadă de trei ani. El a menționat și despre creșterea bugetului programului privind extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale de la 18 până la 52 de milioane de lei. Lucrările respective se efectuează în peste 50 de localități ale țării.

Articole asemănătoare

Back to top button