fbpx

Președinția va respinge solicitarea de azil politic depusă de ex-deputatul român Cristian Rizea

Președinția de la Chișinău a anunțat că Comisia pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă președintele Republicii Moldova a decis să propună șefului statului respingerea cererii de acordare a azilului politic pentru ex-deputatul român, Cristian Rizea.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Anunțul a fost făcut într-un comunicat de presă al instituției prezidențiale.

Citește și: Ex-deputatul român Cristian Rizea va petrece 18 zile în arest. Pe decretul prezidențial, în mandat și în dosar figurează două nume

„În legătură cu cererea de solicitare a azilului politic, înaintată Președintelui Republicii Moldova de către cetățeanul român Cristian Mihai (n. r. – celălalt nume al fostului parlamentar român), comunicăm următoarele:

Cererea cetățeanului român Cristian Mihai, prin care a fost solicitat azil politic pe teritoriul Republicii Moldova, a fost examinată în cadrul ședinței Comisiei pentru problemele cetățeniei și acordării de azil politic de pe lângă Președintele Republicii Moldova.

În consecință, ținând cont de opiniile autorităților de resort, Comisia a decis că va înainta Președintelui Republicii Moldova propunerea de respingere a cererii de acordare a azilului politic cetățeanului român Cristian Mihai” – se arată în comunicatul Președinției.

Cristian Rizea a anunțat recent că a solicitat azil politic în Republica Moldova.

Precizăm că Rizea a fost condamnat patru ani şi opt luni de pușcărie pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, infracțiuni comise în 2015. Conform presei de peste Prut, în 2018 acesta a demarat demersuri pentru obținerea cetățeniei moldovenești, fiind ajutat de către funcționari din cabinetul lui Igor Dodon. Președinția Republicii Moldova, însă, a infirmat atunci informațiile.

Pe 3 noiembrie Igor Dodon a anunțat că ex-deputatul român din partea PSD a fost lipsit de cetățenia țării noastre. În aceeași zi, Rizea a comunicat despre faptul că a decis să atace în instanță decretul, iar seara IGP a transmis că ex-deputatul de peste Prut a fost reținut și autoritățile au demarat procedura de extrădare.

Back to top button