fbpx

Președintele interimar de la Consiliul Superior al Magistraturii își dă demisia! Care este motivul?

Anatol Pahopol a anunțat astăzi că demisionează din funcția de președinte interimar al Consiliului Superior al Magistraturii. Decizia vine după ce la Curtea Constituțională a fost depusă o sesizare privind legalitatea numirii lui în funcție.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acesta a menționat în cadrul ședinței de astăzi că nu are drept moral să rămână președinte al CSM.

„Eu azi îmi depun cererea de demisia din funcția de președinte interimar a CSM-ului. În ultimele săptămâni au fost critici la adresa mea privind activitatea mea în CSM. E o situație destul de delicată și interesantă. În aceste condiții nu vreau să rămân ostatic al unor situații, indiferent de decizia CC-ului în urma sesizării deputatului, am dreptul moral de a-mi cere demisia. Eu nu am dreptul moral să exercit interimatul funcției. Concursurile de azi vor fi desfășrate fără prezența mea. Astfel vă rog să acceptați cererea mea. O să părăsesc sala”, a declarat el.

Menționăm că Anatol Pahopol a fost ales membru suplean al CSM în cadrul Adunării Generale a judecătorilor pe 20 octombrie 2017. Anterior, el a mai fost președinte interimar al Curții de Apel Chișinău.

Articole asemănătoare

Back to top button