fbpx

video | Polițistul care a vorbit în limba română cu un șofer din Găgăuzia, criticat de Nata Albot: „Asemenea gafă trebuie să fie urmată de scuze din partea MAI”

Cazul polițistului care a refuzat să vorbească cu un șofer din Găgăuzia în limba rusă a ajuns și la urechile moldovenilor de peste hotare. Fosta jurnalistă Nata Albot, stabilită acum în Canada împreună cu familia sa, a menționat că situația în care majoritatea i-au luat apărarea inspectorului de patrulare ar fi, de fapt, un caz de discriminare. 

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Activista a mai spus că polițistul Andrei Rotaru ar fi procedat greșit și că oportun în acest caz ar fi ca reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne să vină cu scuze.

„Tot ceea ce s-a întâmplat în acest video este un caz clasic de discriminare, care nu este condamnată, ci este încurajată. Oamenii din serviciul societății trebuie să servească societatea, nu să facă demagogie și politici lingvistice. Este condamnabil ca noi să încurajăm asemenea comportament.

Și mai condamnabil este acel comunicat de presă, care a venit de la MAI. A avut un text atât de regretabil, prin care încă mai mult a încurajat lucrul acesta. O asemenea gafă trebuie să fie urmată de scuze din partea MAI”, a mai adăugat Albot, în cadrul unei emisiuni televizate.

Amintim că și bașcana Găgăuziei s-a arătat extrem de indignată și dezamăgită de faptul că polițistul a dat dovadă de un asemenea comportament. Irina Vlah a făcut o postare pe Facebook în care menționează că tânărul angajat ar fi încălcat drepturile șoferului. De cealaltă parte, consiliera ministrului de interne, Alina Zbancă, l-a lăudat pe colaboratorul poliției, iar pe șofer l-a îndemnat să învețe limba de stat. 

CITEȘTE ȘI:

Articole asemănătoare

Back to top button