fbpx

Ofițerul – lăudat, șoferul – îndemnat să învețe limba de stat. Răspunsul MAI pentru bașcana Irina Vlah

După ce bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a menționat că așteaptă un răspuns de la Ministerul Afacerilor Interne în legătură cu ofițerul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer, reacția MAI nu a întârziat să apară.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

În momentul în care încalci legea și nu te supui cerințelor polițistului, dar cauți drepturi nescrise, ar fi oportun să te întrebi dacă este corect, ținând cont de faptul că ești cetățean al Republicii Moldova și nu al altui stat. Ministerul de Interne nu este doar Poliția, și are în subordine 17 mii de angajați. Din fericire, acest angajat a procedat exact conform legislației în vigoare, iar cetățeanul din Găgăuzia ar trebui să studieze minuțios regulamentul circulației rutiere dar și limba de stat, care apropo, o să-l ajute să aibă o comunicare mai bună cu angajații noștri data viitoare, și să-și argumenteze încălcarea altfel, a menționat consiliera ministrului de interne, Alina Zbancă.

Amintim că bașcana Găgăuziei s-a arătat extrem de indignată și dezamăgită de faptul că polițistul a dat dovadă de un asemenea comportament. Vlah a făcut o postare pe Facebook în care menționează că tânărul angajat ar fi încălcat drepturile șoferului.

Citește și: 

Articole asemănătoare

Back to top button