fbpx

Unii laudă, alții critică. Bașcanul Găgăuziei, dezamăgit de polițistul care a refuzat să răspundă în limba rusă

Başcanul UTA Găgăuzia, Irina Vlah, și-a expus reacția în legătură cu incidentul care s-a produs între un polițist și un locuitor din stânga Nistrului, după ce omul legii nu a vrut să răspundă în limba rusă.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă internauții, dar și Dorin Chirtoacă, au lăudat gestul colaboratorului, atunci, Irina Vlah s-a arătat extrem de indignată și dezamăgită de faptul că polițistul a dat dovadă de un asemenea comportament. Bașcanul a făcut o postare pe Facebook în care, de asemenea, menționează că tânărul angajat ar fi încălcat drepturile șoferului.

„Sunt profund indignată de comportamentul colaboratorului de Poliție, care a refuzat să vorbească cu șoferul din Găgăuzia – în limba rusă. Tânărul care a îmbrăcat recent forma de polițist este încrezut că nu e obligat să treacă la comunicarea inter-etnică atunci când este rugat. Apare întrebarea – cunoaște acel polițist de Codul de infracțiuni, legea „privind statutul juridic special al UTA Găgăuzia”, „cu privire la drepturile persoanelor care aparțin minorităților naționale și statului juridic al organizațiilor lor” și alte acte legislative. Aștept reacția conducerii MAI cu privire la incident”, a scris Irina Vlah.

Amintim că, ieri, pe internet a devenit viral un video cu un polițist care refuză să vorbească în limba rusă cu un cetățean al Republicii Moldova din UTA Găgăuzia.

Citește și:  video | Chirtoacă i-a pregătit un cadou polițistului care a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia. Ce vrea să-i dăruiască?

S-a dat în spectacol sau a acționat legal? INP, despre refuzul polițistului de a vorbi în rusă cu un șofer din Găgăuzia

video | Un polițist de patrulare a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia: „Nu sunt obligat”

Articole asemănătoare

Back to top button