fbpx

S-a dat în spectacol sau a acționat legal? INP, despre refuzul polițistului de a vorbi în rusă cu un șofer din Găgăuzia

După ce ieri un polițist a fost filmat în timp ce refuză să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia, astăzi serviciul de presă al Inspectoratului Național de Patrulare a venit cu câteva precizări.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, conform prevederilor legale, inspectorul de patrulare a procedat corect, întrucât oamenii legii trebuie să vorbească în limba de stat. Totodată, ei nu au obligația de a răspunde la întrebări în limba în care se exprimă conducătorul auto. Pe de altă parte, dacă un șofer nu cunoaște limba de stat, acesta poate solicita un traducător, scrie zdg.md.

Amintim că imaginile video cu polițistul care a refuzat să discute cu un șofer în limba rusă au devenit virale la scurt timp după ce au fost publicate pe rețelele de socializare. Tot pe online, ofițerul de patrulare a fost susținut de sute de oameni, care au menționat că acesta a procedat corect și că cei care se află pe teritoriul Republicii Moldova trebuie să cunoască limba de stat.

Citește și: video | Chirtoacă i-a pregătit un cadou polițistului care a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia. Ce vrea să-i dăruiască?

Articole asemănătoare

Back to top button