fbpx

Polițiștii au găsit în grădina unei femei din Briceni mai multe tufe de cânepă. Stăpâna gospodăriei a spus că nu-i aparțin

În orașul Briceni, polițiștii de frontieră au efectuat o percheziție la domiciliul unei femei de 45 de ani, având bănuieli rezonabile pe faptul cultivării și realizării ulterioare a plantelor cu conținut narcotic.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Astfel, ofițerii de investigații din Direcția regională NORD au depistat în grădină câteva tufe de cânepă verde și uscată. Deși plantele creșteau printre sălbăticiuni, s-a observat că acestea erau bine îngrijite. Stăpâna casei, însă, a declarat că plantele nu-i aparțin. Astfel, cânepa a fost smulsă și transmisă spre expertiză. În dependență de rezultatul acesteia vor fi luate măsurile legale care se impun.

De menționat că oamenii legii au găsit peste 500 de plante de canabis pe un teren de 20 de metri pătrați, în preajma localității Costuleni, raionul Ungheni. Plantele erau în diferite faze de vegetație și atingeau o înălțime de până la 2,5 metri. Plantația creștea nu departe de terenurile agricole care aparțineau unor locuitori ai sat. Până la luarea unei decizii în cazul dat, cânepa a fost smulsă și depozitată în camera de corpuri delicte a Direcției.

De menționat că angajații Poliției de Frontieră, alături de reprezentanții subdiviziunilor MAI, continuă să întreprindă în cadrul operaţiunii „MAC 2019”, care se va desfășura până la 31 august curent, măsuri speciale pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit de droguri de origine vegetală, nimicirii plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificării persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

Articole asemănătoare

Back to top button