fbpx

Dinu Plîngău, despre perchezițiile la sediile Șor: Se va trece de limita penibilului dacă nici de data asta nu va fi nicio finalitate

Ofițerii SIS și CNA au descins în această dimineață la sute de adrese din R. Moldova. Aceștia ar fi efectuat percheziții într-un dosar de finanțare ilegală a Partidului Șor și spălare de bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Liderul Platformei DA, Dinu Plîngău a venit cu o reacție referitor la cele peste 100 de percheziții.

„Astăzi, în premieră, unii oameni au aflat că Partidul Șor este finanțat ilegal. Altfel nu-mi explic euforia deputaților din majoritatea parlamentară, care, de altfel, au ridicat de zeci de ori imunități ale deputaților din grupul respectiv,” a scris Plîngău într-o postare, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, din banii noștri și ai copiilor noștri o gașcă obraznică ajutată de incompetența unora și lipsa de atitudine a altora, a ajuns în Parlament.

„Deja se va trece de limita penibilului dacă nici de data asta nu va fi nicio finalitate, iar dl Grosu sau Procuratura din nou vor găsi justificări că nu s-a făcut nimic timp de 30 de ani,” mai scrie Plîngău în postare.

Mai mult, Dinu Plîngău a ținut să menționeze că sesizarea respectivă e pe masa Președintelui Parlamentului încă din luna septembrie a anului trecut, sesizare pregătită de Platforma DA și consultată cu profesori universitari și ONG-uri din domeniul protecției drepturilor omului.

Și Partidul „Șor” a venit cu o reacție, într-un comunicat de presă, în care a menționat că guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică.

Amintim că Partidul „Șor” susținea anterior că guvernarea pregătește un atac dur la adresa sa.

Ulterior, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a reacționat la „arestările și presiunile” denunțate de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor. Acesta a afirmat că „extradarea lui Șor este pe rolul instanțelor competente de statul Israel și în scurt timp vom avea o soluție pozitivă pe cazul respectiv”.

Citește și: Procurorul general interimar, la Parlament: Cere ridicarea imunității Marinei Tauber

Articole asemănătoare

Back to top button