fbpx

Reacția Partidului Șor după perchezițiile de la sediile Partidului: Guvernarea a pornit un nou episod de răfuială politică

Ofițerii SIS și CNA au descins în această dimineață la sute de adrese din R. Moldova. Aceștia ar fi efectuat percheziții într-un dosar de finanțare ilegală a partidului Șor și spălare de bani.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Ca și reacție, într-un comunicat de presă, Partidul „Șor” a menționat că guvernarea PAS a pornit un nou episod de răfuială politică cu Partidul „Șor”.

„Așa cum a anunțat liderul formațiunii, Ilan Șor, astăzi procurorii și ofițerii CNA au descins la sediile partidului din Chișinău și din țară și sunt gata să ne pună în cârcă noi acuzații nefondate și aberante,” se arată în comunicat.

Potrivit lor, cele întâmplate azi vin după ce, săptămâna trecută, „reprezentanții Partidului „Șor” au anunțat că nu se vor supune șantajului venit din partea puterii și nu vor înceta să apere interesele oamenilor”.

Astfel, cei de la partidul „Șor” consideră că „Președinția a dat indicația să fie organizate percheziții la sediul Partidului și să fie pornite dosare penale pe numele membrilor și conducerii Partidului Șor”.

„Este un abuz tot ce se întâmplă astăzi, o încercare de a ne reduce la tăcere, de a renunța la proteste și de a ne face să cedăm presiunilor lor. Ei caută să scape de noi, pentru că noi suntem oponenții lor politici direcți. Tot ce vedeți azi este o banală răfuială politică. Nimic nou. Aceleași strategii, aceleași mârșăvenii – exact cum ne-a obișnuit PAS de când a venit la guvernare. La comanda PAS și a Maiei Sandu, procurorii caută, probabil, acul în carul cu fân, iar pentru că nu vor găsi nimic, vor scoate „acele galbene ale represiunilor” din dotarea Procuraturii, SIS și CNA și vor încerca să coase noi dosare penale,” au mai scris reprezentanții „Șor” în comunicat.

Potrivit lor, cei din PAS se tem de proteste.

„Au vrut să scoată Partidul „Șor” în afara legii și au înțeles că este imposibil să facă asta și s-au apucat să facă presiuni pe oameni și să-i sperie cu dosare. Cred că dacă nu pot distruge partidul din exterior, le va reuși să o facă din interior. Nu le va reuși însă acest lucru. Partidul „Șor” nu va renunța la luptă și nu vom tăcea. Propunerea voastră de înceta protestele și de renunța să vă criticăm o respingem încă o dată. Nu ne e frică de voi și vă vom învinge,” au conchis reprezentanții Partidului „Șor”.

Amintim că Partidul „Șor” susținea anterior că guvernarea pregătește un atac dur la adresa sa.

Ulterior, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a reacționat la „arestările și presiunile” denunțate de liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor. Acesta a afirmat că „extradarea lui Șor este pe rolul instanțelor competente de statul Israel și în scurt timp vom avea o soluție pozitivă pe cazul respectiv”.

Citește și: Procurorul general interimar, la Parlament: Cere ridicarea imunității Marinei Tauber

Articole asemănătoare

Back to top button