fbpx

Procurorul general interimar, la Parlament: Cere ridicarea imunității Marinei Tauber

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a cerut Parlamentului ridicarea imunității deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber. Anunțul a fost făcut de președintele legislativului, Igor Grosu.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dumitru Robu a cerut în Parlament ridicarea imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatei Partidului „Șor”, Marina Tauber.

Reamintim că Marinei Tauber i-a fost înaintată acuzarea pe două capete – complicitate la spălare de bani în proporții deosebit de mari și complicitate la escrocherie în proporții deosebit de mari, ambele realizate în interesele unei organizații criminale.

În privința ei a fost aplicată măsura preventivă obligația de nepărăsire a țării pe un termen de 60 de zile, începând cu ziua de 27 mai.

Totuși, pe 15 iulie, deputata a fost surprinsă pe un aeroport din Israel, unde s-ar afla și Ilan Șor. Asta în timp ce aceasta ar avea interdicție de a părăsi țara. Purtătoarea de cuvânt de la Procuratura Generală Mariana Cherpec a declarat că procurorul de caz al acesteia nu i-a permis, refuzând admiterea cererei.

Articole asemănătoare

Back to top button